Vetlanda kommun logotyp

Signe försvarade NM-guldet

Kultur och fritid

Publicerad:

För andra året i rad vann Ekenässjön-ekipaget Signe Kvarnstrand och hästen Allan de nordiska mästerskapen i fälttävlan för young riders. Ekipaget tog ledningen redan efter tävlingens första moment och höll det genom alla tre grenar.

Signe och hästen Allan galopperar ett ärevarv med den svenska flaggan i handen..

Två lyckliga vinnare rider ett ärevarv runt tävlingsbanan.

För Signe, 19, och hennes häst Allan blev uppladdningen inför de nordiska mästerskapen dramatisk.
– Bara några dagar innan start slängde Allan av mig ute på terrängbanan, men det gick bra och när jag åkte mot tävlingen var det med siktet inställt på att försvara guldmedaljen.

Det blev en succéartad tävlingshelg för ekipaget, som höll ledningen från första till sista moment och vann guld för andra året i rad.
–Att vinna igen kändes stort, och när jag kom hem sa pappa att ”alla kan ha tur och vinna en gång, men att försvara ett guld är en helt annan sak.” Då kändes guldet ännu tyngre om halsen.

Siktar mot EM

Framtiden för Signe och Allan ser ljus ut, men en förändring är på väg.
–Nästa sommar ska jag in i lumpen, men mitt mål är att rida EM 2025 om jag kan få ledigt från militärtjänsten. Jag har två år kvar som young rider och jag hoppas att jag och Allan håller ihop den tiden.
–Att få rida ett EM ihop vore ett fint avslut på vår karriär. Sen hoppas jag att han har många år kvar så att han kan lära upp min lillasyster – för att lära upp yngre ryttare är bland det bästa han vet.

Ja, det låter minst sagt som en vänlig häst från Vänliga Vetlanda. Vi säger stort grattis till Signe och Allan, vi håller tummarna för att få se ett ekipage från Ekenässjön och Vänliga Vetlanda i EM 2025.

Kontakt

Evelina Blomqvist

E-post: evelina.blomqvist@vetlanda.se