Sponsorer
VetlandaFesten
Oscar Stembridge står med sin gitarr på ett fält med solrosor.

Oscar Stembridge.

Oscar Stembridge

Oscar Stembridge har uppträtt, sjungit och spelat sedan han var 6 år gammal. Redan som 5-åring började han spela piano och gick snabbt vidare till akustisk gitarr, ukulele och trummor.

Han har byggt upp en stor följarskara över hela världen och i sociala medier har han fler än 175 000 följare. Oscar började dela med sig av sin musikaliska talang som 7-åring genom att göra covers av kända låtar inom allt från rock och pop till reggae. Flera artister har senare delat Oscar covers på sina egna sidor - därbiland Queen, Aerosmith, Camila Cabello, Calum Scott och Guns N' Roses. Efter det blev Oscar den yngsta artisten i Sverige att få ett skivkontrakt, med Universal Music.

Med 13 år fyllda har Oscar redan hunnit spela på flera klassiska svenska arenor - bland annat har han uppträtt inför 1,3 miljoner människor i Skandinaviens största musikprogram och spelat inför 60 000 personer i Stockholm.

Vid sidan av musiken är Oscar en passionerad miljökämpe och officiell ambassadör för TogetherBand och Surfers Against Sewage. Han är också en aktiv supporter till FridaysForFuture-rörelsen och har spelat på många klimatstejker i både Danmark och Sverige.

Mer om Oscar Stembridge