Sponsorer
VetlandaFesten
Peter Johansson

Peter Johansson

Peter tog hela Sverige med storm när han 2007 flyttade hem till Sverige efter ett antal år på Europas musikalscener. I London hade han huvudrollen i Queens succémusikal ”We will rock you”. En roll som han spelade över 800 gånger innan flytten hem till Sverige. Väl här hemma har allt gått i en rasande fart.

Sedan 2007 har Peter hunnit med huvudroller i musikalerna Footloose, Rock of ages, Jesus Christ Superstar, Jersey Boys och nu pågående GHOST. Över 200 egenproducerade konserter varav ett antal sommar och julkonserter tillsammans med kusinen Matilda men också megaprojektet ”Champions of rock” som våren 2015 drog över 45 000 människor till åtta av Sveriges största arenor. ”Champions of rock” är en tribute-konsert till Queen och de som har sett den är nog överens om att Peter är Sveriges ”King of Queen”! 2017 gjorde Peter en stor turné med samma koncept som drog fulla hallar över hela landet.

Peter har också hunnit med att delta i en mängd TV-program som Så ska det låta, Doobidoo, Allsång på Skansen, Sommarkrysset m.fl. Med sin energi, förmåga att ta en publik och förstås sitt stora musikaliska kunnande är Peter en av Sveriges mest uppskattade och anlitade artister.

Mer om Peter Johansson Länk till annan webbplats.