Sponsorer
VetlandaFesten
Tre hårdrockare framför en vägg med texten Firebombs.

The Firebombs

The Firebombs

The Firebombs bildades 2016 av Jesse K, men lades på is efter knappt ett år. Jesse K är den ende medlemmen som idag är kvar från denna tid. The Firebombs återuppstod i februari 2021 efter att Jesse K och Martin träffats genom motorcykelåkande och konserter. De fann varandra snabbt och bestämde sig för att starta ett band då Martin hörde Jesses självinspelade demos och blev helt såld! Dude, vi MÅSTE starta ett band!

Jesse hade sedan tidigare en polare han hade i tankarna om han någonsin skulle starta ett band igen efter sina år i bandet Danger. Enrique från Mexiko.

Trion träffades för första gången tillsammans i en replokal i Vetlanda och spelade några låtar de övat in från Jesses demos. Eftersom trion älskade låtarna och lyssnade på dem och repade individuellt dygnet runt så stod bandet i studion i juni redan efter sju rephelger tillsammans.

Om de själva skulle förklara sin musik så låter det så här:

"Skulle nog förklara det som sjukt bra och ölvänlig rock'n'roll eller hårdrock med 70-, 80- och lite 90-talsinfluenser. Sedan är det upp till lyssnarna att bedöma själva. Vi vill inte jämföra oss med andra band och droppa några namn."

Mer om The Firebombs