Cykla och vandra i Vetlanda

Guld och gröna skogar är ett begrepp som stämmer väl in på Vetlanda kommun. Till ytan är vi störst i länet och här finns gott om trollska skogar att upptäcka. Snöra på dig vandrings­kängorna eller låt vinden fläkta genom håret när du upplever Vetlanda från cykel­sadeln. I Vetlanda kommun finns inte mindre än 20 cykel- och vandrings­leder, full­späckade av kultur­historiska sevärd­heter, glitt­rande sjöar och vacker natur.

Ta gärna med dig vår natur­guide ut på turen! Guiden omfattar cirka 40 natur­områden och gör det lätt att hitta ut i den fantastiska naturen som finns i kommunen. Du hittar praktiska tips och värdefull fakta om naturen. Ladda ner natur­guiden i pdf-format eller köp ett ex på kommunens kontaktcenter.

Naturguide Vetlanda kommun Länk till annan webbplats.

Upptäck Vetlandas cykel- och vandringsleder

Med vandringskängor och pedaler

Många är vi människor som älskar att vara ute i naturen, oavsett om det är på cykelsadeln eller till fots ute i skogen. Med en storslagen natur finns det mycket att berätta. Här är några av historierna som Vetlandabor och besökare delat med sig av.

"Under milen sällan bilen" är Eivors motto

Inspireras av Eivor Lindquist som cyklade 1000 mil under 2020 och ge dig ut på cykeln i påsk. I Vetlanda finns ett stort utbud av cykelvägar och vackra landsvägar, det kan Eivor skriva under på.