Femtinge teater

Drömmen om folkparken är en ösig föreställning om drömmar, musik, humor, skandaler och succéer. Häng med på parkturné från norr till söder!

Femtinge teater

Hör folkparkbesökarnas gamla parkminnen. Möt en tuff brud som levde livet och vännerna som följde sin idol under en hel turnésommar. Och vad hände egentligen när en världsstjärna kom på besök och skapade ett av Sveriges första mediadrev?

Det var under danserna i parken man träffade sin kärlek, diggade till sina idoler, upplevde drömmar, förväntningar och besvikelser. Den svenska folkparksrörelsen är en unik företeelse i världen, på denna festplats fick besökarna lyssna till lokala förmågor, den svenska artisteliten och världsstjärnor!

Musiken som framförs är ett urval av schlager, pop och rock'n'roll från en era då orkestrar och artister fick ett nytt sound.

Femtinge teater drivs av skådespelarna och artisterna Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson. Inom teatern arbetar de heltid som skådespelare och kulturproducenter. De skriver och skapar egna produktioner som de turnerar med i hela landet.

Mer om Femtinge teater