Musikcaféserien - Vivaldis årstider

Information om evenemanget

Missionskyrkan, Vetlanda

Terje Tönnesen, en av Nordens främsta violinister och konsertmästare, med stråkmusiker, en slagverkare och en cembalist bjuder på ett storslaget program med barockmusik av Vivaldi och verk av Grieg och Svendsen. Som final blåser de nytt liv i De fyra årstiderna – i en version med slagverk och naturinspirerade ljudeffekter.

Skogsmiljö med vatten och stenar omringat av träd som skiftar i grönt och orange.

De Fyra Årstiderna tillhör några av de mest kända violinkonserterna och skrevs under 1720-talet av barocktonsättaren Antonio Vivaldi. Med elektroniska ljudeffekter och slagverk får nu det traditionella verket nytt liv med musiker ur Jönköpings Sinfonietta under spelande ledare Terje Tönnesen, som själv skapat de väder- och naturinspirerade ljuden.

Barocken går som en röd tråd genom konserten, även om all musik som framförs inte skrevs då. Till exempel spelas Holbergsviten av Edvard Grieg, som bygger på olika dansformer från epoken, och Johan Svendsens Romans i G-dur för violin och orkester. Tönnesen och stråkorkestern bjuder på en storslagen och stämningsfull konsert i barockens fotspår – med en twist.

Köp biljett på Nortic Länk till annan webbplats.

Medverkande

Terje Tönnesen, spelande ledare.

Musiker från Jönköpings Sinfonietta.

Abonnemang och biljetter

Konserten ingår i Musikcaféserien som sträcker sig fram till och med maj 2023. Serien består av totalt sju konserter som du tar del av genom att köpa ett abonnemang för 600 kronor. Köper du två så betalar du 300 kronor för det andra abonnemanget.

Abonnemang finns att köpa på Vetlanda bibliotek mellan den 4 och 11 september. Du kan även köpa abonnemang vid konserterna i Missionskyrkan, men då gäller endast Swish. Kassan öppnar klockan 18.

Vetlanda stråkförening

Vid konserterna hälsar ungdomar och föräldrar från Vetlanda Stråkförening er välkomna. De står även för kaffeserveringen. Njut av fikat samtidigt som du stöttar föreningen med en liten slant!

Vetlanda kulturskola

Konserterna börjar alltid förband från kulturskolan.

Från klockan 18.30 spelar duktiga elever med lärare från kulturskolan.

Kontakt

Smålands Musik och Teater Länk till annan webbplats., Vetlanda Stråkförening och Vetlanda kommun
Telefon: 0383-974 58
E-post: johanna.andersson2@vetlanda.se